Waar kan uw treasury- en cash management beter?

Groeit uw organisatie? Heeft u met verschillende en ook wat meer ‘exotische’ valuta’s te maken? En/of heeft u deelnemingen of vestigingen buiten Nederland? Dan is het de kunst om uw cash management en operationeel valutabeheer efficiënt te houden. Maar heeft u daar de tijd en specifieke kennis voor?

Om u hierbij van dienst te kunnen zijn heeft ICC Consultants haar team uitgebreid met Mehmet Ekim. Mehmet heeft naast bancaire ervaring ook internationale ervaring opgedaan in het bedrijfsleven op het gebied van treasury en cash management.

Wilt u meer centraliseren? Of wilt u risico’s verkleinen en kosten besparen door processen en systemen te verbeteren? Dan bespreken we dit graag met u.

Wij kunnen u adviseren en ondersteuning bieden bij o.a. de volgende zaken:

  • Adviseren bij het opzetten en implementeren van een hedging beleid of strategie, juist bij ondernemingen waar treasury taken een extra belasting vormen voor een financieel directeur of controller omdat ze niet core business gerelateerd zijn, maar wel de behoefte bestaat om dit vast te leggen.
  • Adviseren en maken (of actualiseren) van een treasury statuut en implementeren binnen uw organisatie. Een goed statuut kan zowel voor interne als externe stakeholders (o.a. banken) noodzakelijk zijn.
  • Het analyseren en adviseren over een optimale inrichting van treasury gerelateerde processen en procedures binnen uw organisatie. Juist ook voor bedrijven met dochterondernemingen in het binnen- en buitenland die nog autonoom hun betalingsverkeer en hedging activiteiten uitvoeren met de wens om deze treasury activiteiten geheel of gedeeltelijk te centraliseren.
  • Adviseren bij het opzetten en optimaliseren van de benodigde treasury- en kredietfaciliteiten (zoals paraplu faciliteiten) bij banken en andere non-bancaire partijen.  Tevens ondersteuning bij het verkrijgen van een (verbeterde) marktconforme pricing door een betere onderhandelingspositie (grotere volumes, schaalvoordeel).
  • Het optimaliseren van cash & liquidity management (kaspositie en cash flow forecasting) om kostenreductie te realiseren door bijvoorbeeld het opzetten van een cash pooling systeem.
  • Adviseren over valuta gerelateerde problematiek bij projecten of transacties in landen met emerging markets valuta (hedging mogelijkheden, lokale restricties, aanwezigheid banken of agenten, landenrisico, operationele aspecten zoals geldtransfer vanuit het buitenland naar Nederland).

Een kennismaking is altijd vrijblijvend en kosteloos. In dat gesprek kan bepaald worden waar eventuele knelpunten liggen. U kunt ons uiteraard ook een scan/nulmeting laten uitvoeren om verbeterpunten, eventuele quick wins en structurele kostenbesparingen in kaart te laten brengen. De kosten hiervoor zijn gering. Op basis van de uitkomsten en uw wensen kunnen we dan een vervolgtraject op maat afstemmen om de gewenste doelen te realiseren. Onze begeleiding kan bestaan uit het begeleiden van mensen uit uw organisatie tot het zelf bij uw op locatie realiseren van de doelen.

Neemt u gerust contact om met Mehmet Ekim of Cees Houpt voor meer informatie.

Mehmet Ekim
Mehmet Ekim
Treasury & Cash Management