Consultant debt advisory

Utrecht, Fulltime

100% van je tijd bezig met financieren en een steile leercurve!


Weet jij hoe bedrijven zich beter kunnen financieren? En wil jij bedrijven hierover onafhankelijk adviseren en tegelijk je netwerk en kennis sterk vergroten? Dan is deze rol iets voor jou!

De functie

Het debt advisory team  van ICC begeleidt en adviseert het management van ondernemingen bij het realiseren van nieuwe financieringen (bancair en non-bancair) en het verbeteren van de bestaande financieringsstructuur en –voorwaarden. Je werkt in een klein team nauw samen met twee ervaren financieringsspecialisten die hun kennis en ervaring graag delen met jou. Concreet ga je  o.a. de volgende werkzaamheden verrichten:

 • Je verzamelt en analyseert alle beschikbare financiële informatie van de opdrachtgever;
 • Je brengt de bestaande financiering in kaart en beoordeelt deze op structuur, voorwaarden en condities;
 • Je geeft aan waar jij denkt dat de toekomstige financieringsstructuur beter zou kunnen aansluiten bij de strategie en doelstellingen van de ondernemer;
 • Je kijkt naar overige verbetermogelijkheden. Kan de financiering ruimer? Flexibeler? Goedkoper?;
 • Je maakt de opzet voor de RfP’s en teasers waarmee de financiers (bancair en non-bancair) benaderd gaan worden;
 • Je begeleidt de communicatie tussen opdrachtgever, de potentiële financiers en het debt advisory team tot het gehele traject succesvol afgerond is.

Naast de werkzaamheden op kantoor ga je regelmatig mee naar klanten om opgestelde stukken toe te lichten en bankbesprekingen bij te wonen.

Jouw profiel

Je bent cijfermatig sterk en kunt snel een specifieke casus doorgronden. Je kunt goed overweg met MS Excel en powerpoint. Je hebt een goed gevoel voor wat wel of niet haalbaar is qua financiering. Je kunt op diverse niveaus helder communiceren over specialistische- en complexe materie, het adviestraject sturen en de verwachtingen van de opdrachtgever managen. Je houdt het overzicht als je aan diverse opdrachten tegelijk werkt. Je hebt een goed commercieel inzicht.
Verder beschik je over:

 • Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in een (bedrijfs)economische- of financiële richting;
 • Circa 2 - 10 jaar werkervaring, bij voorkeur als financieringsspecialist, kredietanalist, accountmanager binnen een Nederlandse grootbank of gespecialiseerd adviesbureau;
 • Sterke analytische vaardigheden;
 • Een gezond portie gedrevenheid en werklust;
 • Gevoel voor humor.

Wie zijn wij?

ICC Consultants is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven en instellingen bij het realiseren van een optimale financieringsstructuur en het afdekken van financiële marktrisico’s. Onze ervaren consultants zijn sparringpartner en huisadviseur van honderden Nederlandse (familie)bedrijven. Allemaal  verschillende bedrijven qua sector, omvang en financieringsstructuur. Als dit de bedrijven en mensen zijn waar jij graag voor werkt, dan kun jij met jouw financieringskennis een toegevoegde waarde bieden binnen ICC!

Dit bieden wij

Een zeer afwisselende en uitdagende functie. Je staat daarbij echt aan de kant van de klant en verliest geen tijd en energie meer aan compliance, interne fiattering en andere beperkingen die er in een grote bancaire organisatie nu eenmaal wel zijn.

Kortom, 100% van je tijd bezig zijn met wat je leuk vindt; het financieringsvak. We bieden jou een omgeving waar je jezelf verder kunt ontwikkelen als consultant op financieringsgebied, maar ook veel kunt leren op het gebied van M&A (via onze partner 1602 Capital), rentehedging en het managen van financiële marktrisico’s. Daarnaast krijg je ervaren collega’s om mee te sparren, en werk je op een prettig kantoor in Utrecht centrum.

Naast een aantrekkelijk salaris bieden we je:

 • Doorgroeimogelijkheden naar de rol van senior consultant (met klant- en omzetverantwoordelijkheid);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, incl. pensioenregeling en een mobiliteitsbudget:
 • Opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • 27 vakantiedagen;
 • Goede balans werk/privé;

Wie zijn wij?

ICC Consultants is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven en instellingen bij het realiseren van een optimale financieringsstructuur en het afdekken van financiële marktrisico’s. Onze ervaren consultants zijn sparringpartner en huisadviseur van honderden Nederlandse (familie)bedrijven. Zijn dit de bedrijven en mensen waar jij graag voor werkt en waar je met jouw financieringskennis toegevoegde waarde kunt bieden? Dan is deze rol iets voor jou!

Interesse?

Wil je telefonisch van gedachten wisselen of heb je vragen over de functie neem dan gerust contact op met Esther Salomé: 030-8201227. Solliciteren doe je door je CV met korte motivatie te versturen via Solliciteer direct of te mailen naar [email protected].
 

Solliciteer direct

Wil je meer weten?

Esther Salomé

Esther Salomé

HR Adviseur / Recruiter

DIRECT BELLEN