E-mail marketing specialist (B2B)

Utrecht, 24-40

Utrecht, 24-40 uur per week

Wij zijn voor onze brands ECR Research en ICC Consultants op zoek naar een ervaren B2B E-mail Marketing Specialist die graag zelfstandig werkt en binnen onze snelgroeiende bedrijven het verschil wil gaan maken. Lijkt het je leuk om bij een sympathiek bedrijf het hele emailmarketing stuk op te pakken en in te richten zodat het de klantrelaties versterkt en de omzetgroei stimuleert? Geen eindeloze team overleggen en calls meer, maar gewoon samen met de sales manager slimme en functionele campagnes inrichten die ons sales team tijd besparen en voorzien van (nog) betere leads? We bieden echt een mooie combinatie van strategisch meedenken (desgewenst over alle digital marketing) en hands-on werken, waarin jij verantwoordelijkheid neemt voor het opzetten, uitvoeren en optimaliseren van al onze nationale en internationale e-mailmarketingcampagnes. Email is nu al succesvol binnen ons bedrijf, maar wordt er nog te vaak een beetje ‘bijgedaan’. Voor nog veel betere resultaten is het op zoek naar ownership bij jou!  

Jouw verantwoordelijkheden 

 • Je neemt alle email processen en campagnes (o.a. nieuwsbrieven, nurture flows, onboarding processen) onder je hoede en je zorgt dat deze  kloppen en goed doordacht zijn. 

 • Selecteren van geschikte content (we hebben heel veel!) voor overtuigende e-mails, inclusief onderwerpregels en call-to-actions, om de betrokkenheid van de doelgroep te vergroten.  

 • Optimaliseren en doorontwikkelen van e-mailcampagnes voor (nog) betere open rates, click-through rates en conversies. 

 • Analyseren van gegevens en het rapporteren van resultaten om inzicht te geven in de effectiviteit van de campagnes en het aanbevelen van verbeteringen. 

 • Volgen van de trends in de e-mailmarketing en implementeren van nieuwe tactieken en technologieën om onze campagnes te verbeteren.

Dit vragen wij

 • Minimaal 3 jaar ervaring met e-mailmarketing, bij voorkeur in een B2B-omgeving (zakelijke dienstverlening of ervaring met publishing/abonnementen is een pré). 

 • Bewezen trackrecord in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle e-mailmarketingcampagnes. 

 • Affiniteit met leadgeneratie, data en CRM systemen 

 • Analytische vaardigheden en ervaring met het rapporteren van campagneresultaten, maar ook een doener die zelf graag achter de knoppen zit 

 • In staat om effectief samen te werken en de e-mailmarketingstrategie af te stemmen op de bredere sales & marketingdoelstellingen. 

Dit bieden wij

 • Een leuke, betrokken en informele  werkomgeving waarin jij onze email autoriteit gaat worden. 

 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. Je kunt alle digital marketing activiteiten naar je toe trekken, maar alleen focus op email is ook prima, jij bepaalt  

 • Een aantrekkelijk salaris en alle mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. 

 • Een hoog opgeleid en divers team van professionele collega’s. 

 • We werken met SugarCRM  en e-mail & marketing automation van Deployteq (Clang) 

 • Fijn kantoor met eigen werkplek boven de Bijenkorf in Utrecht centrum 

 • Ruimte om je werktijden en werkplek zelf in te delen 

Binnen ons bedrijf is er veel ruimte voor flexibiliteit en persoonlijke groei. Je kinderen ophalen uit school? Dagje ruilen? Keer later beginnen? Allemaal geen probleem! Samen zorgen we voor een fijne balans tussen werk en privé. 

Over ICC 

ICC Consultants is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven en instellingen bij het realiseren van een optimale financieringsstructuur en het afdekken van financiële marktrisico’s. Onze ervaren consultants zijn sparringpartner en huisadviseur van honderden Nederlandse (familie)bedrijven. ECR Research is wereldwijd actief als onafhankelijk researchhuis en heeft vermogensbeheerders, bedrijven, pensioenfondsen, banken en zelfs centrale banken als klant, die zich langdurig abonneren op onze in-house geschreven rapporten. Met circa 30 medewerkers werken we elke dag aan groei vanuit onze mooie kantoor in Utrecht centrum (boven de Bijenkorf). 

Contact 

Wil je meer weten over deze rol en van gedachten wisselen over werken bij ICC neem dan voor deze functie contact op met onze managing director  Arian Ververs: 030-8201221. Solliciteren doe je door je CV met motivatie te mailen naar [email protected] of via Solliciteer direct 

 

Solliciteer direct

Wil je meer weten?

Arian Ververs

Arian Ververs

Managing Director

DIRECT BELLEN