Sales- en marketingstage in B2B consultancy omgeving

Utrecht, 3-5 dagen per week

Een goed verkoopgesprek voeren lijkt makkelijk maar dat is het niet. ICC leidt al vele jaren stagiaires op om op topniveau te communiceren met directeuren, aandeelhouders en investeerders. Na deze stage heb jij voor je verdere carrière een uitstekende basis om succesvol te zijn in een commerciële B2B omgeving  waar je direct met de eindbeslissers spreekt.

Wie zijn wij?

ICC Consultants is een uniek adviesbureau, helemaal gespecialiseerd in het adviseren over risico’s op het gebied van valuta’s, rentes, grondstoffen en financieringen. We werken voor de mooiste (familie) bedrijven van Nederland (omzet vanaf EUR 50 miljoen). Naast ervaren consultants hebben we een actieve commerciële afdeling waarop jij gaat meedraaien. Je gaat leads genereren en kwalificeren en meewerken aan moderne marketing campagnes. Samen met de accountmanagers zorg je ervoor dat we aan tafel komen bij de juiste bedrijven op het juiste moment. Het binnenhalen van een nieuwe klant begint bij jou!

Wat ga je doen?

Wij bieden je een heel praktisch opleidingstraject (‘learning by doing’) waarin je de hele sales cyclus doorloopt en  veel contact hebt met klanten en potentiële klanten.  Je leert scripts maken, een sales funnel managen,  salesgesprekken voeren via telefoon en Teams en op basis van goede argumenten de juiste mensen overtuigen. Je werkt intensief met telefoon, email, Teams, LinkedIn, SharpSpring en Sugar CRM om dit voor elkaar te krijgen. Samengevat betekent dit:

 • Leren kennen van onze dienstverlening; 
 • Leads zoeken en kwalificeren binnen onze doelgroep;
 • ICC pitchen en telefonisch introduceren bij DGA’s & CFO’s van topbedrijven;
 • Online sales demo’s geven;
 • Closen van deals en afspraken maken voor de consultants;
 • Aftersales en relatiebeheer van klanten.

Daarnaast ondersteun je en denk je mee bij alle aspecten van moderne B2B lead generatie in een consultancy omgeving.

Wie ben jij?

Jij bent een ambitieuze HBO (AD) student, bij voorkeur in de richting sales, commerciële economie of BE, (I)BM of Marketing en bent op zoek naar een werkervaringsstage. Hoe langer je stage duurt, hoe beter. Je bent geïnteresseerd in ondernemers en wilt graag meer leren over hoe bedrijven omgaan met alle risico’s die ze lopen bij het internationaal zakendoen. Je gaat resultaatgericht te werk, je bent niet bang om initiatief te tonen en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands.

Dit bieden wij?

 • een stagevergoeding van € 500,- per maand (full-time);
 • een mooie bonus bij succes bovenop de stagevergoeding;
 • een leuke werkomgeving in het centrum van Utrecht (boven de Bijenkorf);
 • dagelijkse feedback zodat je elke dag leert;
 • startdatum is flexibel bij voorkeur juni / september 2022;
 • werken in een jong & internationaal team, met elke vrijdag een borrel!
 • afstudeermogelijkheden en kans op een vaste baan bij gebleken geschiktheid.

Interesse?

Wil je meer weten over ICC of over de stage? Neem contact op met onze recruiter Esther Salomé: 030-8201227 of stuur een bericht. Solliciteren doe je door je CV met motivatie (en eventuele stage voorwaarden) via onderstaande formulier op te sturen.

Solliciteer direct

Wil je meer weten?

Esther Salomé

Esther Salomé

HR Adviseur / Recruiter

DIRECT BELLEN