Meer grip op uw risico’s en betere koersen bij uw bank?

Waarbij kunnen we u van dienst zijn?

Uw valutarisico Uw valutarisico

Valutabewegingen kunnen een grote invloed hebben op uw marge, concurrentiepositie en bedrijfsresultaat. Hoe kunt u maximaal profiteren van gunstige koersbewegingen en optimaal beschermd zijn tegen ongunstige koersbewegingen?

Koopt of verkoopt u vreemde valuta altijd spot of op termijn? Ongeacht of de koers zich in een stijgende, dalende of zijwaartse trend bevindt? Zo ja, dan kunt u uw valutabeleid verbeteren en loont het met ICC verkennend verder te praten.

ICC staat voor meer grip op uw valutarisico’s, betere valutaresultaten en aanzienlijk lagere transactiekosten. Op basis van uw bedrijfsomstandigheden, marktverwachtingen, concurrentiepositie, calculatiekoers, kosten, zekerheid van het exposure, etc. werken wij pro-actief concrete hedgevoorstellen uit.

U beslist vervolgens of u deze uitvoert of niet. Gewoon bij uw eigen bank of broker.

Waarom ICC?

  • Bijna 40 jaar ervaring in het managen van valutarisico’s
  • In tegenstelling tot bank en broker verdient ICC niet aan uw transacties
  • Toepassing van slimme en moderne afdekmethodes
  • Uniek research platform waarop ICC financiële marktrisico’s duidt voor u
  • Toegang tot real-time pricing systemen, zoals Bloomberg en SuperDerivatives
  • U beslist altijd zelf en realiseert samen met ICC substantieel betere koersen

ICC is geen bank of broker en zal nooit uw tegenpartij zijn. Wij ondersteunen u wel bij het afsluiten van uw transacties.

Met behulp van onze 'real-time pricing support' maken we de marges op al uw valutatransacties volledig transparant. Hierdoor kunt u, al dan niet met ICC samen, gefundeerd onderhandelen met uw bank of broker en betere koersen realiseren. Met ICC heeft u uw eigen valuta-experts voor een fractie van wat het u zou kosten om deze mensen zelf in dienst te nemen. Door de gerealiseerde besparing op uw transactiekosten leveren wij u ook aantoonbaar meer op dan we kosten. Wilt u een check van het mogelijke besparingspotentieel op uw transactiekosten? Vraag Michel Hensen om een pricing check.

Michel Hensen
Michel Hensen
Senior Consultant

Er is vermoedelijk geen onderwerp waar zoveel over geschreven wordt als over de financiële markten. Elke bank, elk financieel dag- of weekblad, elke vermogensbeheerder stuurt u graag dagelijks minimaal één bericht. U heeft echter de tijd niet om deze zelf te lezen en te vergelijken.

ICC doet dit voor u. Onze analisten volgen de wereldwijd toonaangevende researchhuizen op de voet en geven u de meest waarschijnlijke scenario’s voor de rente- en valutamarkten, nadat we alle voor- en tegenargumenten zorgvuldige hebben afgewogen voor u. Zo kunt in zich weinig tijd een goed onderbouwde mening vormen over de economie, de rente, de dollar, het pond, enz.

Onze rapporten en publicaties worden door honderden beslissers in het internationale bedrijfsleven gelezen en gewaardeerd. Beoordeel zelf of onze aanpak ook voor u een oplossing is en maak kosteloos kennis met ons Research Platform of neem contact op met Tom Valenkamp voor een korte telefonische webdemo, met aansluitend een periode kosteloze toegang.

Tom Valenkamp
Tom Valenkamp
Account Manager

Het valutabeleid van een onderneming structureel op een beter en hoger niveau brengen is niet altijd eenvoudig. Veel verschillende factoren zijn van belang. ICC kan als onderdeel van een doorlopende samenwerking of als separate opdracht alle aspecten in kaart brengen. Allereerst kijken we naar de gehanteerde strategie. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Vervolgens schetsen we passende alternatieve strategieën, eveneens met voor- en nadelen. Iedereen die verantwoordelijk is voor het managen van valutarisico’s weet dat de glazen bol niet bestaat en dat er niet voor elke situatie een ideale oplossing is. Het komt aan op keuzes maken en dan is het zeer nuttig als een onafhankelijk en ervaren expert daarin begeleidt en het overzicht bewaart.

We geven in onze analyses ook aan op welk deelgebieden van uw valutamanagement nog geoptimaliseerd kan worden. Bijvoorbeeld de wijze waarop u zich informeert over de financiële markten, hoe u beter de vertaalslag kunt maken van marktbeweging naar een concrete strategie, hoe u betere koersen kunt realiseren bij het uitvoeren van uw transacties, etc.

Het doel van de analyse is dat u en uw team een goed beeld hebben van de verbetermogelijkheden en dat er draagvlak in de organisatie komt om deze ook daadwerkelijk te gaan realiseren.

Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant

Uit de praktijk

Onderzoek valutatransacties: ‘Bedrijven weten niet wat ze aan koersmarge betalen’

dinsdag, 12 september 2017
Arian Ververs
De belangrijkste conclusie uit ons onderzoek naar de valutatransactiekosten onder het midden- en grootbedrijf in Nederland, is dat de meerderheid geen idee heeft van de koersmarges die zij betaalt bij het uitvoeren van haar valutatransacties. Lees verder

President Trump en de EUR/USD koers... Hoop of vrees?

vrijdag, 3 maart 2017
Auke Middel
Sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 8 november 2016 is de US Dollar circa 3% sterker geworden ten opzichte van de Euro. Hoewel EUR/USD koers de laatste tijd vrij stabiel is, zal door verschillen in het beleid van de ECB en de Fed, politieke risico’s in Europa en de onvoorspelbare ‘politieke’ houding van Trump, de bewegelijkheid van de koers waarschijnlijk sterk gaan toenemen. Als u een exposure hebt of verwacht in de US Dollar, dan is dit het moment om uw aan- of verkoopstrategie onder de loep te nemen. Lees verder

Uw adviseurs

Ron Markus
Ron Markus
Senior Consultant
Jan van den Hoek
Jan van den Hoek
Senior Consultant
Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
Michel Hensen
Michel Hensen
Senior Consultant
Ron Albregt
Ron Albregt
Senior Consultant