Decades of experience, hundreds of clients

Why ICC?

Independent

You require balanced advice without any conflict of interest. ICC is privately owned and entirely on your side. We do not supply credit, we do not sell financial products and we are paid exclusively by our clients.

Up to date

You require the best possible solutions. ICC knows them. We annually assess 100+ credit proposals, advise on treasury transactions on a daily basis, and are a primary consultant for leading companies and institutions.

Proactive

You require control of your risks. We follow developments in the financial markets for you and contact you immediately with appropriate actions in the event of opportunities and threats, in order to protect your margin and competitive position.

Profitable

You require a consultant who generates more than they cost. ICC will achieve an optimum financing structure and conduct professional risk management in cooperation with you. You pay our costs from the savings we make.

Clients

"Hoe realiseert u de best mogelijke financiering voor uw onderneming?"

Arian Ververs, Managing Director Whitepaper financieringsmarkt

De coronacrisis heeft verstrekkende gevolgen voor het financieringslandschap. Zowel voor de banken als voor het bedrijfsleven zal de wereld er de komende jaren anders uitzien dan voor de crisis. Dit betekent ook dat bestaande financieringsstructuren en –voorwaarden veelal niet meer passend zijn en opnieuw besproken en aangepast moeten worden. Is het niet op uw initiatief, dan zal dit op initiatief van de banken gaan plaatsvinden.

Of u nu groeit of juist hard geraakt wordt door de crisis, het regelen van een financiering die in deze tijd uw bedrijfsstrategie optimaal ondersteunt, is een buitengewoon lastige uitdaging. Zeker nu de banken moeilijker financieringen verstrekken en er in toenemende mate gewerkt wordt met non-bancaire financieringen.

Wilt u alle “ins & outs” van een succesvol financieringsproces weten? Vraag dan hieronder de whitepaper ‘Hoe realiseert u de best mogelijke financiering voor uw onderneming?’ aan.

‘ICC Consultants heeft ons midden in de coronacrisis uitstekend begeleid bij onze herfinanciering. Een uitdagende tijd met onzekere externe factoren.'

Raoul van Dun, Oprichter / Directeur Suitable

Suitable
Suitable, voor de moderne man met stijl. Met stoere, zakelijke, modieuze en kwalitatief hoogwaardige kleding is Suitable dé oplossing voor alle mannen. Zowel voor werk, vrije tijd en speciale momenten biedt Suitable de passende outfit. In de 16 fysieke shops en in de online webshop kan men terecht voor deskundig advies en uitstekende service.
https://www.suitableshop.nl/

Uitdaging
Raoul van Dun: "Ons bedrijf ging al een tijdje goed, waardoor het tijd werd voor een herfinanciering. Gedurende de start van de COVID-19 crisis hebben we gezocht naar een adviseur die ons kon begeleiden naar het traject van herfinanciering. Hoewel we niet op zoek waren naar een coronafinanciering, was het wel een uitdagende periode met meer onzekere externe factoren."

Oplossing en resultaat
Met hulp van de deskundigheid van de consultants van ICC Consultants hebben we een aantal resultaten kunnen boeken:
•    Verruiming van de financiering;
•    Beperking van de risico’s en optimalisatie van de financieringslasten;
•    Meer perspectief in de balans op zekerheid versus garantie vermogen.

We hebben de financiën aangewend om onze retailformule verder uit te breiden met sterke focus op online en internationale expansie. Zo is het magazijn uitgebreid en wordt sterk geïnvesteerd in het eigen softwareplatform. Indien de onzekerheid van de COVID-19 crisis voorbij is, dan hebben we de middelen al klaarstaan om snel te kunnen investeren in fysieke uitbreiding.

Daarnaast hebben we een uitbreiding kunnen doen van het magazijn en nog meer focus kunnen leggen op onze online winkel.

Samenwerking met ICC Consultants
Raoul van Dun, DGA, Suitable; samenvattend zeg ik;

"ICC Consultants heeft ons in deze huidige coronacrisis uitstekend begeleid bij het traject van herfinanciering. Een uitdagende tijd met onzekere externe factoren. De deskundigheid van Eelco van de Lustgraaf en zijn team, heeft me een andere inzicht gegeven in de kansen die er zijn voor financiering bij banken. Dankzij de gedegen onderbouwde onderhandelingen, hebben we mooi resultaten behaald waaronder een verruiming van de financiering en beperking van risico’s. Zonder het advies van ICC Consultants waren we uitgekomen op minder goede financieringscondities en hogere kosten op lange termijn."

More client testimonials  

Our team

Eddy Markus
Eddy Markus
Executive Director
Arian Ververs
Arian Ververs
Managing Director
Joost Clijsen
Joost Clijsen
Senior Consultant
Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
Eelco van de Lustgraaf
Eelco van de Lustgraaf
Senior Consultant
Ron Markus
Ron Markus
Senior Consultant
Jan van den Hoek
Jan van den Hoek
Senior Consultant
Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
Ron Albregt
Ron Albregt
Senior Consultant
Robbert Marneffe
Robbert Marneffe
Commodity Consultant
Tom Valenkamp
Tom Valenkamp
Account Manager
Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter
Timo Venema
Timo Venema
Consultant
Linda Van Miltenburg
Linda Van Miltenburg
Office Manager