Decennialange ervaring, honderden opdrachtgevers

Waarom ICC?

Onafhankelijk

U wilt een afgewogen advies zonder belangenverstrengeling. ICC staat volledig aan uw kant. Wij verstrekken geen krediet, verkopen geen financiële producten en worden uitsluitend betaald door onze opdrachtgevers.

Actueel

U wilt de best mogelijke oplossingen. ICC kent ze. Wij beoordelen jaarlijks 100+ kredietvoorstellen, adviseren dagelijks bij treasury transacties en zijn huisadviseur bij toonaangevende bedrijven en instellingen.

Pro-actief

U wilt grip op uw risico’s. Wij volgen de ontwikkelingen in de financiële markten voor u. Bij kansen of bedreigingen nemen we direct contact op om met passende acties uw marge en concurrentiepositie te beschermen.

Renderend

U wilt een adviseur die u meer oplevert dan kost. ICC realiseert een optimale financieringsstructuur en voert samen met u een professioneel risicobeheer. Onze kosten betaalt u uit de besparingen die wij realiseren.

Opdrachtgevers over ICC

"Hoe realiseert u de best mogelijke financiering voor uw onderneming?"

Arian Ververs, Managing Director Whitepaper financieringsmarkt

De coronacrisis heeft verstrekkende gevolgen voor het financieringslandschap. Zowel voor de banken als voor het bedrijfsleven zal de wereld er de komende jaren anders uitzien dan voor de crisis. Dit betekent ook dat bestaande financieringsstructuren en –voorwaarden veelal niet meer passend zijn en opnieuw besproken en aangepast moeten worden. Is het niet op uw initiatief, dan zal dit op initiatief van de banken gaan plaatsvinden.

Of u nu groeit of juist hard geraakt wordt door de crisis, het regelen van een financiering die in deze tijd uw bedrijfsstrategie optimaal ondersteunt, is een buitengewoon lastige uitdaging. Zeker nu de banken moeilijker financieringen verstrekken en er in toenemende mate gewerkt wordt met non-bancaire financieringen.

Wilt u alle “ins & outs” van een succesvol financieringsproces weten? Vraag dan hieronder de whitepaper ‘Hoe realiseert u de best mogelijke financiering voor uw onderneming?’ aan.

‘ICC Consultants heeft ons midden in de coronacrisis uitstekend begeleid bij onze herfinanciering. Een uitdagende tijd met onzekere externe factoren.'

Raoul van Dun, Oprichter / Directeur Suitable

Suitable
Suitable, voor de moderne man met stijl. Met stoere, zakelijke, modieuze en kwalitatief hoogwaardige kleding is Suitable dé oplossing voor alle mannen. Zowel voor werk, vrije tijd en speciale momenten biedt Suitable de passende outfit. In de 16 fysieke shops en in de online webshop kan men terecht voor deskundig advies en uitstekende service.
https://www.suitableshop.nl/

Uitdaging
Raoul van Dun: "Ons bedrijf ging al een tijdje goed, waardoor het tijd werd voor een herfinanciering. Gedurende de start van de COVID-19 crisis hebben we gezocht naar een adviseur die ons kon begeleiden naar het traject van herfinanciering. Hoewel we niet op zoek waren naar een coronafinanciering, was het wel een uitdagende periode met meer onzekere externe factoren."

Oplossing en resultaat
Met hulp van de deskundigheid van de consultants van ICC Consultants hebben we een aantal resultaten kunnen boeken:
•    Verruiming van de financiering;
•    Beperking van de risico’s en optimalisatie van de financieringslasten;
•    Meer perspectief in de balans op zekerheid versus garantie vermogen.

We hebben de financiën aangewend om onze retailformule verder uit te breiden met sterke focus op online en internationale expansie. Zo is het magazijn uitgebreid en wordt sterk geïnvesteerd in het eigen softwareplatform. Indien de onzekerheid van de COVID-19 crisis voorbij is, dan hebben we de middelen al klaarstaan om snel te kunnen investeren in fysieke uitbreiding.

Daarnaast hebben we een uitbreiding kunnen doen van het magazijn en nog meer focus kunnen leggen op onze online winkel.

Samenwerking met ICC Consultants
Raoul van Dun, DGA, Suitable; samenvattend zeg ik;

"ICC Consultants heeft ons in deze huidige coronacrisis uitstekend begeleid bij het traject van herfinanciering. Een uitdagende tijd met onzekere externe factoren. De deskundigheid van Eelco van de Lustgraaf en zijn team, heeft me een andere inzicht gegeven in de kansen die er zijn voor financiering bij banken. Dankzij de gedegen onderbouwde onderhandelingen, hebben we mooi resultaten behaald waaronder een verruiming van de financiering en beperking van risico’s. Zonder het advies van ICC Consultants waren we uitgekomen op minder goede financieringscondities en hogere kosten op lange termijn."

Meer testimonials  

Ons team

Eddy Markus
Eddy Markus
Executive Director
Arian Ververs
Arian Ververs
Managing Director
Joost Clijsen
Joost Clijsen
Senior Consultant
Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
Eelco van de Lustgraaf
Eelco van de Lustgraaf
Senior Consultant
Ron Markus
Ron Markus
Senior Consultant
Jan van den Hoek
Jan van den Hoek
Senior Consultant
Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
Ron Albregt
Ron Albregt
Senior Consultant
Robbert Marneffe
Robbert Marneffe
Commodity Consultant
Tom Valenkamp
Tom Valenkamp
Account Manager
Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter
Timo Venema
Timo Venema
Consultant
Linda Van Miltenburg
Linda Van Miltenburg
Office Manager