Decennialange ervaring, honderden opdrachtgevers

Waarom ICC?

Onafhankelijk

U wilt een afgewogen advies zonder belangenverstrengeling. ICC staat volledig aan uw kant. Wij verstrekken geen krediet, verkopen geen financiële producten en worden uitsluitend betaald door onze opdrachtgevers.

Actueel

U wilt de best mogelijke oplossingen. ICC kent ze. Wij beoordelen jaarlijks 100+ kredietvoorstellen, adviseren dagelijks bij treasury transacties en zijn huisadviseur bij toonaangevende bedrijven en instellingen.

Pro-actief

U wilt grip op uw risico’s. Wij volgen de ontwikkelingen in de financiële markten voor u. Bij kansen of bedreigingen nemen we direct contact op om met passende acties uw marge en concurrentiepositie te beschermen.

Renderend

U wilt een adviseur die u meer oplevert dan kost. ICC realiseert een optimale financieringsstructuur en voert samen met u een professioneel risicobeheer. Onze kosten betaalt u uit de besparingen die wij realiseren.

Opdrachtgevers over ICC

"Ik raad ondernemingen aan om met ICC Consultants in zee te gaan als er een herfinanciering aan zit te komen. Door de inzet van deze prettige adviseurs zijn we tevreden over de onderhandeling én het goede resultaat."

Koos Frowein, Financieel directeur Kaak Group

De Kaak Group

Brood is al eeuwen wereldwijd een belangrijke levensbehoefte. De Kaak Group verbindt het traditionele ambacht van broodbakken met moderne industriële bakkerijtechnologie. Hiermee ondersteunt men klanten met een compleet assortiment producten en diensten en een uniek concept van volledige service. De Kaak Group is een familiebedrijf en is werkzaam in Europa, Brazilië, Azië en Australië. 

Wat was uw financieringsuitdaging?

Koos Frowein, financieel directeur: "In onze tak van sport is er een garantielijn nodig zodra onze klant de eerste aanbetaling doet, doordat we groeien en daardoor meer klanten aantrekken hadden we een grotere garantielijn nodig. Een aantal jaar geleden heeft de Kaak Group een lastige tijd gehad, maar in meer recente jaren hebben we sterke cijfers laten zien. Daarom wilden we graag onze financiering uitbreiden tegen marktconforme voorwaarden, waaronder een lage rente. Een financiering die we nodig hebben om enerzijds te groeien en anderzijds toekomstbestendig te blijven. Bovendien wilden we niet elk jaar bij de kredietverstrekker aankloppen, waardoor de voorkeur uitging naar een financiering voor minimaal 4 jaar."

Uw samenwerking met ICC Consultants?

"We zijn heel tevreden over de consultants van ICC. Door de samenwerking kregen we een inkijkje in wat er in de markt gebruikelijk is. Daarnaast had ICC Consultants heel goed door hoe de Kaak Groep in elkaar zit als middelgroot familiebedrijf. De consultants Joost Clijsen en Marc van Dijk zijn pragmatisch, flexibel en ter zake kundig. Door samen te werken met de adviseurs van ICC kwam er meer druk te staan op de kredietverstrekkers, banken namen ons veel serieuzer omdat de voorstellen goed voorbereid en objectief waren."

"Door gedegen voorbereiding en goed ingstoken bankonderhandelingen hebben we het maximale eruit gehaald! Een garantielijn van 40 miljoen met een lage rente én een commitment van 4 jaar. Zonder de behendigheid van Joost en Marc hadden we een hogere rente, minder commitment en een kleiner garantiebedrag gekregen."

Strategisch partnerschap

Kaak Group blijft samenwerken met ICC door jaarlijks een update uit te laten voeren van het risicoprofiel. Daarmee is men verzekerd van het feit dat de kredietmarges, gegeven zekerheden en overige financieringsvoorwaarden scherp en actueel blijven tegen de dan geldende benchmarks in de financieringsmarkt.

‘ICC Consultants heeft ons midden in de coronacrisis uitstekend begeleid bij onze herfinanciering. Een uitdagende tijd met onzekere externe factoren.'

Raoul van Dun, Oprichter / Directeur Suitable

Suitable
Suitable, voor de moderne man met stijl. Met stoere, zakelijke, modieuze en kwalitatief hoogwaardige kleding is Suitable dé oplossing voor alle mannen. Zowel voor werk, vrije tijd en speciale momenten biedt Suitable de passende outfit. In de 16 fysieke shops en in de online webshop kan men terecht voor deskundig advies en uitstekende service.

Uitdaging
Raoul van Dun: "Ons bedrijf ging al een tijdje goed, waardoor het tijd werd voor een herfinanciering. Gedurende de start van de COVID-19 crisis hebben we gezocht naar een adviseur die ons kon begeleiden naar het traject van herfinanciering. Hoewel we niet op zoek waren naar een coronafinanciering, was het wel een uitdagende periode met meer onzekere externe factoren."

Oplossing en resultaat
Met hulp van de deskundigheid van de consultants van ICC Consultants hebben we een aantal resultaten kunnen boeken:
•    Verruiming van de financiering;
•    Beperking van de risico’s en optimalisatie van de financieringslasten;
•    Meer perspectief in de balans op zekerheid versus garantie vermogen.

We hebben de financiën aangewend om onze retailformule verder uit te breiden met sterke focus op online en internationale expansie. Zo is het magazijn uitgebreid en wordt sterk geïnvesteerd in het eigen softwareplatform. Indien de onzekerheid van de COVID-19 crisis voorbij is, dan hebben we de middelen al klaarstaan om snel te kunnen investeren in fysieke uitbreiding.

Daarnaast hebben we een uitbreiding kunnen doen van het magazijn en nog meer focus kunnen leggen op onze online winkel.

Samenwerking met ICC Consultants
Raoul van Dun, DGA, Suitable; samenvattend zeg ik;

"ICC Consultants heeft ons in deze huidige coronacrisis uitstekend begeleid bij het traject van herfinanciering. Een uitdagende tijd met onzekere externe factoren. De deskundigheid van Eelco van de Lustgraaf en zijn team, heeft me een andere inzicht gegeven in de kansen die er zijn voor financiering bij banken. Dankzij de gedegen onderbouwde onderhandelingen, hebben we mooi resultaten behaald waaronder een verruiming van de financiering en beperking van risico’s. Zonder het advies van ICC Consultants waren we uitgekomen op minder goede financieringscondities en hogere kosten op lange termijn.

Meer testimonials  

Ons team

Eddy Markus
Eddy Markus
Executive Director
Arian Ververs
Arian Ververs
Managing Director
Joost Clijsen
Joost Clijsen
Senior Consultant
Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
Eelco van de Lustgraaf
Eelco van de Lustgraaf
Senior Consultant
Ron Markus
Ron Markus
Senior Consultant
Jan van den Hoek
Jan van den Hoek
Senior Consultant
Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
Robbert Marneffe
Robbert Marneffe
Commodity Consultant
Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter
Timo Venema
Timo Venema
Consultant
Linda Van Miltenburg
Linda Van Miltenburg
Office Manager
Damian Honders
Damian Honders
Account Manager