Decennialange ervaring, honderden opdrachtgevers

Waarom ICC?

Onafhankelijk

U wilt een afgewogen advies zonder belangenverstrengeling. ICC staat volledig aan uw kant. Wij verstrekken geen krediet, verkopen geen financiële producten en worden uitsluitend betaald door onze opdrachtgevers.

Actueel

U wilt de best mogelijke oplossingen. ICC kent ze. Wij beoordelen jaarlijks 100+ kredietvoorstellen, adviseren dagelijks bij treasury transacties en zijn huisadviseur bij toonaangevende bedrijven en instellingen.

Pro-actief

U wilt grip op uw risico’s. Wij volgen de ontwikkelingen in de financiële markten voor u. Bij kansen of bedreigingen nemen we direct contact op om met passende acties uw marge en concurrentiepositie te beschermen.

Renderend

U wilt een adviseur die u meer oplevert dan kost. ICC realiseert een optimale financieringsstructuur en voert samen met u een professioneel risicobeheer. Onze kosten betaalt u uit de besparingen die wij realiseren.

Opdrachtgevers over ICC

ICC heeft ons geadviseerd en begeleid in het adequaat afdekken van onze renterisico’s

John Barendse, Manager Finance & Control Ter Laak Orchids

"Ik heb de samenwerking op het gebied van renterisico management met ICC als prettig en deskundig ervaren. Wij hebben ICC gevraagd om Ter Laak Orchids te adviseren en te ondersteunen in het afdekken van onze renterisico’s voortgekomen uit nieuwe investeringen in de toekomstige groei van onze onderneming. Naast een beoordeling van het hedgeadvies van de bank, heeft ICC optimalisaties en verbeteringen hierop aangedragen.

De rente-specialisten van ICC hebben alle mogelijkheden en scenario’s voor ons helder op een rij gezet en doorgerekend. Nadat wij zelf een goed afgewogen keuze gemaakt hebben, heeft ICC ons real-time ondersteund bij het afsluiten van de rentetransacties met onze bank. Zij hebben hierbij transparantie aangebracht in de pricing - en de berekende bankmarge van de hedges. Hierdoor hebben wij marktconforme tarieven gerealiseerd in het afdekken van onze renterisico’s.

Wij zijn zeer tevreden over de professionele begeleiding van ICC in het gehele proces vanaf het schetsen van de mogelijkheden, de proactieve houding en de onderlinge communicatie tot aan onze uiteindelijke keuze van inrichting van het renterisico-management."

Van toegevoegde waarde dat een expert op financieringsgebied meekijkt

Rob Fortuin, Financieel Directeur CSU

“ICC heeft eerst de credit rating en het risicoprofiel van CSU bepaald en ons vervolgens ondersteund bij het realiseren van de financiering. Wij wilden graag zelf de bankbesprekingen voeren, maar konden met behulp van ICC de bankvoorstellen op marktconformiteit toetsen en uiteindelijk ook scherper stellen.

Vooral de opgestelde memoranda met vergelijkingen en heldere adviezen hebben tijdens het gehele proces geholpen bij de interne besluitvorming. De adviseurs van ICC waren praktisch altijd direct beschikbaar en dat heeft ons echt ontzorgd in het gehele proces. Wij hebben dat als zeer prettig ervaren, te meer omdat ik mij daardoor kon blijven richten op de dagelijkse business en de overnames die tegelijkertijd speelden.

Het is absoluut van toegevoegde waarde als een expert meekijkt op een gebied waar je zelf maar eens in de zoveel jaren mee te maken hebt. Bij financieringen gaat het uiteindelijk om veel geld en het arrangement moet passen bij het beleid en strategie die gevoerd wordt.”

Meer testimonials  

Ons team

Eddy Markus
Eddy Markus
Executive Director
Arian Ververs
Arian Ververs
Managing Director
Joost Clijsen
Joost Clijsen
Senior Consultant
Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
Eelco van de Lustgraaf
Eelco van de Lustgraaf
Senior Consultant
Ron Markus
Ron Markus
Senior Consultant
Jan van den Hoek
Jan van den Hoek
Senior Consultant
Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
Michel Hensen
Michel Hensen
Senior Consultant
Ron Albregt
Ron Albregt
Senior Consultant
Robbert Marneffe
Robbert Marneffe
Commodity Consultant
Tom Valenkamp
Tom Valenkamp
Account Manager
Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter