Professioneel en ondernemend

Werken bij ICC

Organisatie

De sfeer binnen ICC is professioneel en ondernemend. Het beste resultaat voor de klant behalen staat voorop. Collega’s die uit het bankwezen overstappen naar ICC ervaren het als een enorme verademing dat ze 100% van hun tijd bezig kunnen zijn met wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn; het verbeteren van de financiering en het risicomanagement van de klant. Met circa veertig medewerkers in de gehele organisatie ken je alle collega’s persoonlijk. Er wordt veel samengewerkt en je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te bouwen aan het succes van ICC.

Werk & Privé

Bijna 70% van onze medewerkers valt in de leeftijdsgroep 30-40 jaar. In deze leeftijdsfase gebeurt er veel in je carrière en privéleven. Wij realiseren ons dat en vinden een goede werk-privé balans belangrijk. We sturen op resultaat, maar bieden je ook de ruimte om je werktijden flexibel in te delen.

 

Samenwerken met ICC?

Waarom samenwerken?

Ben je al ondernemer of speel je met de gedachte voor jezelf te beginnen? Mogelijk kunnen we elkaar dan versterken door op projectbasis samen te werken. Wij lopen zeer regelmatig tegen allerlei vraagstukken aan bij onze opdrachtgevers die we door gebrek aan specifieke kennis en ervaring of gewoon door tijdgebrek zelf niet kunnen oppakken. Denk hierbij aan corporate treasury en cash managementvraagstukken, interim opdrachten, fiscale vraagstukken, bedrijfsverzekeringen, overname en fusie opdrachten, (financierings)vragen in de semipublieke sector, enzovoort.

Contact

Heb jij ervaring met dergelijke vraagstukken, bij voorkeur in het midden- en grootbedrijf, ben je flexibel inzetbaar en heb je ruimte voor nieuwe opdrachten? Wij zijn altijd geïnteresseerd om in contact te komen met inhoudelijk sterke mensen met goede commerciële vaardigheden en een krachtig netwerk. Neem voor dan vooral contact op met Esther Salomé.

Vacatures

×

Uitdagende stage Sales & Marketing

Wie zijn wij

ICC Consultants is een sterk groeiend adviesbureau gespecialiseerd in financieringsvraagstukken en risicomanagement voor grote bedrijven. We bestaan 38 jaar, zijn met ruim 40 medewerkers en hebben vele honderden mooie bedrijven als klant in heel Europa. Ons kantoor is gevestigd boven de Bijenkorf in het centrum van Utrecht (8 minuten lopen van Utrecht CS).

Wat ga je doen

Je gaat je binnen onze sales & marketing team bezighouden met het genereren van leads voor ons verkoopteam. Jij staat aan de basis van iedere nieuwe klantrelatie. Jouw werkzaamheden zijn onder andere:

 • monitoren en beheren van diverse online marketing kanalen (bijv. Google Adwords campagnes);
 • research doen binnen diverse marktsegmenten;
 • het up to date houden van onze database;
 • offertes uitwerken;
 • ondersteunende werkzaamheden sales team.

Wie ben jij

Jij bent een ambitieuze 3e jaar HBO student, bij voorkeur in de richting CE, BE, Marketing of Economie. Je gaat resultaatgericht te werk, je bent niet bang om initiatief te tonen. Je beschikt over een dienstverlenende instelling en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Dit bieden wij

 • uitstekende stagevergoeding
 • dynamische leeromgeving, veel afwisseling
 • enthousiaste en ambitieuze werkomgeving
 • aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling
 • coaching “on the job”
 • interessante carrièremogelijkheden na de stage

Interesse?

Wil je meer weten over ICC of de functie? Neem contact op met onze recruiter Esther Salomé: 030-8201227. Solliciteren doe je door je CV met motivatie (en eventuele stage voorwaarden) te mailen naar jobs@icc-consultants.nl.

Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter
×

International accountmanager sales – B2B - Utrecht Centrum

Ben jij een starter, of gestopt met je studie? Of succesvol in je eerste salesbaan en toe aan een nieuw uitdaging? Bij ons leer je verkopen en acquireren op directieniveau. Je bouwt een heel waardevol netwerk op van financieel directeuren en hebt daar je hele carrière profijt van. Je verdient goed en werkt met leuke collega’s op een toplocatie.

Wat ga je doen?

Binnen onze commerciële afdeling jaag jij samen met je collega’s de commercie aan en begint het binnenhalen van een nieuwe klant bij jou. Je werkt intensief met telefoon, email, LinkedIn en Sugar CRM om dit voor elkaar te krijgen. We gaan je heel praktisch opleiden (‘learning by doing’) en je start met het actief nabellen van prospects. Vakinhoudelijk leer je hoe bedrijven hun financiële risico’s managen. In de gesprekken met prospects vraag je door naar hun valutarisico’s en introduceer je ICC. Je biedt een free trial aan en geeft een demo van ons researchplatform. Gaat dit goed dan groei je snel door en ga je zelf deals closen. Je werkt vanuit ons kantoor in het centrum van Utrecht (boven de Bijenkorf).

Jouw profiel

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je kunt doelgericht communiceren, bent vasthoudend en hebt overtuigingskracht;
 • Je hebt enige commerciële ervaring opgedaan in een bijbaan;
 • Goede algemene ontwikkeling, ook op economisch gebied;
 • Je leert snel, werkt gestructureerd en bent nieuwsgierig;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

 • Marktconform vast salaris afhankelijk van ervaring;
 • Lucratieve commissieregeling;
 • Pensioenregeling, 27 vakantiedagen, reiskostenvergoeding;
 • Training on the job en persoonlijke ontwikkelingstraject.

Over ICC

ICC is een sterk groeiend consultancy bedrijf gespecialiseerd in financieringsvraagstukken en risicomanagement voor grote bedrijven. We bestaan 38 jaar, zijn met ruim 40 medewerkers en hebben vele honderden mooie bedrijven als klant in heel Europa. We werken in een inspirerende werkomgeving in het centrum van Utrecht met jonge, hoogopgeleide mensen.

Interesse?

Wil je telefonisch van gedachten wisselen over de functie neem dan gerust contact op met Esther Salomé: 030-8201227. Solliciteren doe je door je CV met motivatie te mailen naar jobs@icc-consultants.nl.

Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter
×

Consultant Treasury & Risk Management

Wil jij jouw kennis van financieel risicomanagement combineren met het adviseren van toonaangevende nationale- en internationale opdrachtgevers?

Wat ga je doen?

De focus ligt op de rente- en valutarisico’s van onze opdrachtgevers. ICC vervult de rol van treasurer/riskmanager op afstand. Bij aanvang van de samenwerking breng jij de rente- en valutarisico’s in kaart. Je schrijft je bevindingen in een helder rapport en presenteert de conclusies en geschikte hedgestrategieën bij de opdrachtgever. Vervolgens ga je samen met je collega’s en de opdrachtgever een optimaal risicomanagement voeren. Je kent de risico’s en posities van de klant, zet deze af tegen de marktontwikkelingen en bespreekt dit regelmatig met de klant.

Jouw profiel

Je bent een ambitieuze professional met een sterke interesse in financieel risk management. Je kent de risico’s die organisaties lopen op rente- en valutagebied en je weet hoe je met behulp van financiële instrumenten bescherming tegen deze risico’s kunt creëren. Je bent klantgericht, pragmatisch en overtuigend. Je gelooft in onafhankelijk advies en hebt het vermogen om snel te leren. Voorts heb je:

 • Een afgeronde WO studie, bij voorkeur in de richting van economie of bedrijfskunde;
 • Meerdere jaren werkervaring in een bancaire treasury-, corporate treasury -, of treasury consultancy omgeving;
 • Goede kennis van opties;
 • Ervaring met informatie- en pricingsystemen is een pré;
 • CFA diploma is een pré;
 • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen;
 • Zeer goede spreek- en schrijfvaardigheid in de Nederlandse- en Engelse taal.

Wij bieden

 • Een breed portfolio aan (inter)nationale klanten met gevarieerde problematiek;
 • Doorgroeimogelijkheden naar senior consultancy inclusief commerciële verantwoordelijkheid;
 • Training en ontwikkeling;
 • Goede werksfeer binnen een team van hoogopgeleide professionals;
 • Uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Prettig nieuw kantoor nabij Oude Gracht en loopafstand van Utrecht CS.

Over ICC

ICC bestaat 38 jaar en is het onafhankelijke adviesbureau voor rente-, valuta- en commoditymanagement en zakelijke financieringsoplossingen. Met circa 40 medewerkers adviseren we (inter)nationale ondernemingen en organisaties in de (semi)publieke sector. De behoefte aan onafhankelijk advies op de gebieden waar traditioneel de huisbank nog adviseur is neemt sterk toe en ICC wil haar positie als toonaangevend adviesbureau op dit gebied verder uitbouwen.

Interesse?

Wil je meer weten over ICC? Met vragen over de functie kun je terecht bij Esther Salomé: 030-820 1227, of mail je cv met motivatie naar jobs@icc-consultants.nl.

Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter
×

Senior Consultant Semipublieke Sector

De functie

Je adviseert onze opdrachtgevers in de semipublieke sector op het gebied van treasury, risk management  en financieringsvraagstukken. Je neemt als externe adviseur deel aan treasurycommissiebijeenkomsten en schakelt waar nodig specialistische kennis van ICC collega’s in. Je bent omzet- en relatieverantwoordelijk en kunt binnen ICC de ‘adviespraktijk semipublieke sector’ succesvol verder uitbouwen.

Het profiel

Je beschikt over uitstekende kennis van en een breed netwerk in de semipublieke sector. Je bent enerzijds commercieel en hebt aantoonbaar adviesopdrachten binnengehaald, anderzijds ben je sterk op de inhoud en wil je resultaten behalen voor je relaties. In de uitvoering van opdrachten kun je snel een specifieke casus doorgronden en bij kandidaat financiers op het juiste niveau proposities voorstellen. Je bent goed in staat adviestrajecten te managen en het overzicht te behouden als je aan veel opdrachten tegelijk werkt. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur finance, economie of bedrijfskunde;
 • Circa 5-10 jaar werkervaring als consultant in de zorg of semipublieke sector;
 • Sterke analytische vaardigheden;
 • Sterke communicatieve vaardigheden.

Dit bieden wij:

 • Mogelijkheid om binnen ICC adviesverlening aan de semipublieke sector uit te bouwen en verder vorm te geven (klant- en omzetverantwoordelijk);
 • Concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket met resultaatafhankelijke beloning;
 • Secundaire voorwaarden als pensioen, lease auto en opleidingsmogelijkheden;
 • Uitstekende commerciële ondersteuning (leads, afspraken, etc);
 • Goede balans werk/privé;
 • Plezierig kantoor met gedreven collega’s in het centrum van Utrecht.

Contact

Wil je van gedachten wisselen over het werken bij ICC of over deze functie neem dan contact op met onze HR Manager Esther Salomé: 030-8201227. Solliciteren doe je door je CV met motivatie te mailen naar jobs@icc-consultants.nl.

Esther Salomé
Esther Salomé
HR Adviseur / Recruiter