De onafhankelijk adviseur voor al uw valuta-,
rente- en financieringsvraagstukken

ICC Consultants adviseert al ruim 40 jaar (familie)bedrijven en semipublieke
organisaties op het gebied van financieringen en het afdekken van risico’s

Bekijk cases Direct contact

ICC Research

We publiceren onze onderzoeken naar de wereldeconomie en belangrijke FX- en rentemarkten op ons ICC Research platform. Ideaal voor teams die betrokken zijn bij het afdekken van financiële marktrisico’s. Vraag een kosteloze proefperiode aan.

BEZOEK ICC-RESEARCH.COM
ICC Research image

Uit de praktijk

Waarom dekken steeds meer bedrijven hun renterisico in?

Arian Ververs
Arian Ververs
Managing Director
vrijdag, 8 mei 2020

We zien op dit moment dat verschillende relaties van ICC hun renterisico langjarig indekken, dan wel hier nadrukkelijk over nadenken. In het verleden werd er geregeld voor gekozen om de rente ontwikkeling nog even aan te kijken. Veel gehoorde opmerkingen waren destijds ‘de rente kan nog een stuk lager’ en ‘het Euribor gaat toch niet stijgen’. Op zich ook allemaal valide gedachtes op dat moment. Nu de economische vooruitzichten echter uitdagender zijn geworden, kiezen meerdere ondernemers ervoor om deze onnodige renterisico’s niet te blijven lopen, immers de toekomst is een stuk onzekerder geworden door de Coronacrisis. Waar krijgt u bij een rente-afdekking onder andere mee te maken?

Lees verder

Licht aan het einde van de coronatunnel

Andy Langenkamp
Andy Langenkamp
Political Analyst
dinsdag, 28 april 2020

De vooruitzichten voor economieën en financiële markten vallen of staan de komende tijd vanzelfsprekend met het verloop van de coronacrisis. De hoop is dat over zes tot acht maanden een medicijn beschikbaar komt, waardoor lockdowns sterk versoepeld kunnen worden. Een vaccin zou de ultieme verlichting schenken, maar dit kunnen we op z’n best pas over vijftien tot achttien maanden verwachten.

Lees verder