De onafhankelijk adviseur voor al uw valuta-,
rente- en financieringsvraagstukken

ICC Consultants adviseert al ruim 40 jaar (familie)bedrijven en semipublieke
organisaties op het gebied van financieringen en het afdekken van risico’s

Bekijk cases Direct contact

ICC Research

We publiceren onze onderzoeken naar de wereldeconomie en belangrijke FX- en rentemarkten op ons ICC Research platform. Ideaal voor teams die betrokken zijn bij het afdekken van financiële marktrisico’s. Vraag een kosteloze proefperiode aan.

BEZOEK ICC-RESEARCH.COM
ICC Research image

Uit de praktijk

Bedrijven dekken risico op rentestijging in (deel 1)

Auke Middel
Auke Middel
Senior Consultant
dinsdag, 18 mei 2021

Ongeveer één jaar terug werden we – plotsklaps – geconfronteerd met het coronavirus en de economische gevolgen hiervan. Net zo snel als het virus zijn intrede deed, volgde ook de ‘ommekeer’ toen farmaceut Pfizer op 9 november 2020 wereldkundig maakte een vaccin voor het virus te hebben ontwikkeld. Met de komst van meerdere vaccins zal de economische groei in meerdere Europese economieën zich (snel) herstellen. Al is het alleen maar door de inhaalvraag bij consumenten en bedrijven. 

Lees verder

Uw jaarrekening en de kredietrevisie

Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
donderdag, 15 april 2021

Voor veel ondernemers is 2020 een jaar geweest met grote uitdagingen. De coronacrisis zorgt voor de grootste krimp van de Nederlandse economie ooit gemeten. Met name door overheidssteun is het aantal faillissementen beperkt gebleven; toch hebben Nederlandse banken miljarden aan voorzieningen getroffen omdat de banken verwachten dat bedrijven problemen zullen krijgen met het terugbetalingen van hun leningen. Nu het eerste kwartaal van 2021 is afgesloten, ontvangen banken de eerste jaarrekeningen van hun kredietrelaties en wordt het revisieproces opgestart. Dit kan forse consequenties hebben voor bedrijven met een bancaire financieringsfaciliteit.

Lees verder