Ruim 15 jaar toonaangevend in maatwerkfinancieringsoplossingen

Waarbij kunnen we u van dienst zijn?

Uw financiering Uw financiering

Sluit uw financiering optimaal aan bij uw strategie? Of wordt u beperkt in uw ambities en ondernemerschap? Een goede financiering vereist aandacht, onderhoud en periodieke toetsing. Zowel uw organisatie als de financieringsmarkt veranderen immers continu.

Vraagt u zich af of u meer kunt lenen? Minder kunt aflossen? Of uw kredietopslagen omlaag kunnen? Of factoring en leasing interessante alternatieven zijn? Of u zekerheden kunt vrijspelen? Of u meer flexibiliteit kunt krijgen? En zo ja, tegen welke voorwaarden? En kunt u dat bij uw huidige financier(s) realiseren of is het zinvol eens breder in de markt te kijken?

Graag bespreken we uw financieringsvragen en realiseren we een maatwerk financieringsoplossing voor u.

Waarom ICC?

  • Staat als onafhankelijke financieringsspecialist volledig aan uw kant
  • Is 15 jaar toonaangevend in financieringsoplossingen
  • Beoordeelt 100+ kredietvoorstellen per jaar en kent ook uw benchmark
  • Past ECB geaccrediteerde Credit Rating en RAROC modellen toe
  • Eén aanspreekpunt voor uw financiering en renterisico
  • Beschikt over uitstekende referenties in elke sector

Het bancaire aandeel in de bedrijfsfinanciering zal geleidelijk sterk gaan afnemen en u zult vroeg of laat alternatieve financieringsvormen in overweging moeten gaan nemen. U kunt hierbij denken aan (MKB) obligaties, private debt, private equity, informal investors, crowd funding, et cetera. Vaak zullen deze vormen toegepast worden in combinatie met bankfinanciering.

ICC kan voor u het totale pallet aan financieringsvormen in kaart brengen, passend bij uw specifieke situatie en strategie. Wij geven de voor- en nadelen aan en helpen bij het bepalen van de meest optimale financieringsstructuur. We kunnen informatie memorandi opstellen en introducties verzorgen bij vele tientallen financieringsbronnen binnen en buiten Nederland. Indien gewenst begeleiden we de gehele transactie voor u, vanaf het eerste contact met de financiers tot aan het uitonderhandelen van de juridische documentatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc van Dijk.

Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant

U heeft er waarschijnlijk al veel over gelezen en gehoord in de media of in gesprekken met uw bank; de intrede van Basel III. Maar wat is Basel III nu eigenlijk, en wat gaat u er als ondernemer van merken? Het korte antwoord is 'veel'.

U kunt simpelweg minder lenen bij één bank, u krijgt uw internationale activiteiten waarschijnlijk moeilijker gefinancierd, rente compensabele stelsels verdwijnen of worden ingeperkt, u krijgt met meer en ook nieuwe partijen te maken, u raakt uw ruimte in rekening-courant kwijt of gaat hier voor betalen, enz. Als u op deze website onder ‘Uit de praktijk’ zoekt op Basel III vindt u een aantal interessante stukken hierover. U kunt ook contact opnemen met Bram Reichwein.

Bram Reichwein
Bram Reichwein
Senior Consultant

Financieringsvoorwaarden en kredietopslagen verschillen sterk per bank, sector en bedrijf. Als u weet hoe financiers uw onderneming beoordelen en u daar goed op inspeelt, kunt u substantiële voordelen realiseren. Als ex-bankiers kennen wij de Nederlandse financieringsmarkt door en door en kunnen we bij alle banken op het juiste niveau de juiste mensen benaderen om een concurrerend voorstel uit te brengen.

Voordat we dat doen maken we het rendement dat uw huidige bank maakt op u als relatie volledig inzichtelijk en beoordelen we in hoeverre dit marktconform is. Deze gegevens zijn onmisbaar als er een herfinanciering, overname, of andere wijziging in uw financieringssituatie speelt. Is er nog geen concrete aanleiding dan stelt onze rapportage u in staat om op basis van transparantie besprekingen te voeren met uw bank en begrip voor elkaars standpunten te creëren. Dit verbetert uw bankrelatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Clijsen.

Joost Clijsen
Joost Clijsen
Senior Consultant

Uit de praktijk

Investeren en/of (her)financieren in 2017? Hoe behaalt u het beste resultaat?

woensdag, 8 februari 2017
Bram Reichwein
Veel ondernemers zien weer kansen in deze aantrekkende economie. Als u wilt gaan investeren in de groei van uw onderneming of als uw huidige financiering afloopt, dan zijn er altijd de nodige financieringsvragen. Hoeveel kan ik lenen? Bij wie? Bancair of alternatief? Tegen welke voorwaarden? Of wat kan ik verbeteren aan mijn bestaande financieringsvoorwaarden? Lees verder

Basel III: beperkingen of juist kansen voor ondernemers? En wat heeft uw credit rating hiermee te maken? (Deel III)

dinsdag, 28 juni 2016
Bram Reichwein
In een vierdelige serie, is dit de derde nieuwsbrief over Basel III. Wat merkt u als ondernemer hiervan? Geeft het u beperkingen, of juist kansen? Lees verder

Uw adviseurs

Joost Clijsen
Joost Clijsen
Senior Consultant
Bram Reichwein
Bram Reichwein
Senior Consultant
Marc van Dijk
Marc van Dijk
Senior Consultant
Eelco van de Lustgraaf
Eelco van de Lustgraaf
Senior Consultant